Persbericht

Doortekend_InviteFront_1080x1080_web_09_IkeSmitskamp

De expositie Doortekend toont het werk van 11 kunstenaars die diepgaand de handeling en betekenis van het tekenen hebben onderzocht tijdens hun deelname aan de Drawing Inventions Academy.
Praktische informatie
Expositie Doortekend vindt plaats op 4 en 5 november 2023 in Loods 6, KNSM laan 143, Amsterdam.
Met nieuw werk van Egbert Brink, Dick van Dijk, Marly Hendricks, Anne-Marie Joosten, Mara Liem, Sophie Mastenbroek, Helma Mostart, Marijke de Pous, Ike Smitskamp, Monique van Stokkum en Nataliya Vladychko.

Openingstijden
Zaterdag 4 november van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 5 november 11.00 tot 18.00 uur.
Vernissage zaterdag 4 november 16.00 uur door Arno Kramer (Drawing Inventions Academy).

Door·te·kend [dor'tekənt]
1 doordacht, doorvoeld en doorgrond door te tekenen
Door tekenen laten we sporen achter, ontdekken we en kijken we opnieuw. Dóórtekenend verhouden we ons tot lichaam en landschap, lichtval en lijn, stilte en storm, zeeën en tijd, troost en verdriet, aan-, en afwezigheid.
Laat je meevoeren door de kracht van het autonome tekenen in Doortekend: een overzichtstentoonstelling met werk van 11 kunstenaars die diepgaand de handeling en betekenis van het tekenen hebben onderzocht tijdens hun deelname aan de Drawing Inventions Academy.

Deelnemende kunstenaars
Aan Doortekend nemen 11 Nederlandse kunstenaars deel voor wie tekenen het uitgangspunt is. Dit zijn Egbert Brink, Dick van Dijk, Marly Hendricks, Anne-Marie Joosten, Mara Liem, Sophie Mastenbroek, Helma Mostart, Marijke de Pous, Ike Smitskamp, Monique van Stokkum en Nataliya Vladychko. Tijdens Doortekend tonen zij groot en klein werk, in serie, als installatie en als performatieve sculptuur.
Drawing Inventions Academy
Drawing Inventions Academy (DIA) is een mastertraject voor professionele kunstenaars. DIA richt zich specifiek op tekenen als autonoom medium. DIA gaat uit van het tekenen als autonome discipline en wil vanuit deze visie de grenzen van het tekenen opzoeken en oprekken, steeds vanuit de individuele kwaliteit en behoefte van de kunstenaar. Mentoren zijn Arno Kramer, Caren van Herwaarden en Marisa Rappard.

Hedendaags tekenen
Het hedendaagse tekenen heeft in de afgelopen twintig jaar een eigen positie veroverd in de kunstwereld. Brede publieke belangstelling voor tekeningen-tentoonstellingen is duidelijk te merken geweest bij grote presentaties als Into Drawing, All About Drawing,
Sense of Drawing en The Line Up. Kunstbeurzen als Art on Paper en Amsterdam Drawing tonen met steeds groeiende publieke belangstelling aan dat geïnteresseerden de nieuwste ontwikkelingen van werk op papier op de voet volgen en tekeningen verzamelen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick van Dijk (deelnemend kunstenaar) via email dickvand@hotmail.com of telefonisch via 06 45756083.